Loading...

 

آزمایشگاه آزمون و ارزیابی اثرات پرتوزیستی لامپ‌های LED

 

 

 

 

مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک در حال حاضر تنها آزمایشگاه همکار تأیید صلاحیت شده در سازمان ملی استاندارد ایران و تنها دارنده گواهینامه تأیید صلاحیت ISO 17025 از مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران در زمینه ارزیابی اثرات پرتوزیستی لامپ‌های LED است که با سرمایه‌گذاری بسیار زیاد، امکان انجام آزمون‌های لازم در این مورد را دارد.

 

 

Photobiological safety of lamps and lamp systems

IEC 62471:2006

 ایمنی پرتوزیستی لامپ‌ها و سامانه‌های لامپ

ISIRI 11722:1387


 

به‌طور کلی نورها به سه بخش نورهای مرئی، نورهای با امواج فرابنفش و نور با امواج مادون قرمز تقسیم می‌شوند که هر منبع نوری این سه نوع نور را در خود دارد. بیشترین آسیبی که به انسان می‌رسد از جانب امواج ماورای بنفش است که این آسیب‌ها با گذشت زمان و در دراز مدت به پیری پوست، لکه‌های پوستی، سوختگی و قرمزی پوست و در موارد شدید هم منجر به سرطان پوست می‌شود. اشعه فرابنفش موجود در نور آفتاب و یا لامپ‌های کم‌مصرف با تحریک سلول‌های رنگدانه‌ساز پوست، موجب افزایش بروز لکه‌های پوستی و بروز کک‌ومک در پوست افراد در معرض این نورها می‌شود.

لامپ‌های LED سه نوع مشکل عمده دارند:

تولید اشعه الکترومغناطیسی

تولید بخار جیوه

ساطع کردن اشعه UV

گستردگی کاربرد انواع لامپ‌های ساخته شده از LED در سال‌های اخیر به‌عنوان جایگزین لامپ‌های رشته‌ای در روشنایی منازل مسکونی، ساختمان‌های اداری، تجاری، صنعتی، شهری و صنایع مختلف مانند صنایع خودروسازی، نورپردازی و سرگرمی، پزشکی و درمانی و غیره و همچنین خطرات ناشی از پرتوگیری افراد در معرض تابش آن‌ها در گستره طیفی فرابنفش تا فروسرخ، ضرورت توجه جدی به مسائل ایمنی و پیشگیری به موقع از بروز آسیب‌های ناشی از کاربرد لامپ‌های  LED را ایجاب می‌نماید.